Cursus fietsveiligheid voor senioren

VVN organiseert regelmatig cursussen gericht op veilig fietsen. Wellicht dat in 2017 weer een curus fietsveiligheid georganiseerd wordt.

Het aantal ouderen in onze samenleving stijgt snel. Zelfstandige mobiliteit is voor ouderen een belangrijke voorwaarde voor het behoud van hun onafhankelijkheid. De fiets biedt voor veel ouderen uitkomst. Omdat er de laatste jaren ook een stijgende trend te zien is in het aantal ongevallen onder deze doelgroep, vinden uw gemeente Goirle en Veilig Verkeer Nederland het belangrijk hier een gerichte cursus voor aan te bieden. De cursus “fietsveiligheid voor ouderen” richt zich op het veiliger deelnemen aan het verkeer met de eigen fiets (dit kan ook een e-bike zijn). Ouderen kiezen steeds vaker voor een e-bike.

Veilig Verkeer Nederland heeft een cursus ontwikkeld, die fietsers de kans geeft om hun kennis van de verkeersregels op te frissen en onder begeleiding te oefenen met de fiets in de praktijk. De praktijk bestaat uit een behendigheidsparcours. Doel van de training is dat de fietser veiliger en met meer plezier aan het verkeer deelneemt.